CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, November 23, 2009

Erti Sebuah Pengorbanan....

Terima kasih Allah kerana menganugerahkan nikmat Aidil Adha sebagai lambang keunggulan umat Islam sejagat. Keunggulan ysng terpapar pada pengorbanan seorang nabi untuk Tuhannya walau menerima arahan menyembelih darah dagingnya sendiri; jua pada kesatuan yang terpugar pada perhimpunan umat Muhammad setiap musim dalam perhimpunan teragung di Arafah, natijah pengorbanan masing-masing menjunjung panji ‘Labbaikallahhumma Labbaik’.

Mereka yang tidak dapat bersama di Arafah pula bersiap-siaga menumpahkan darah korban-korban terpilih pada pagi Aidil Adha dan Ayyamu Tasyrik sebagai simbol kebersamaan dalam ubudiyah kepada Allah S.W.T.Marilah sama-sama kita berdoa, semoga semangat pengorbanan yang dilakukan oleh nabi Ibrahim dan keluarganya akan meresap ke dalam jiwa-jiwa umat Islam keseluruhannya, supaya mampu berhadapan dengan segala ancaman dan cabaran daripada musuh-musuh yang durjana di serata dunia.

Moga pergorbanan yang dilakukan oleh pejuang-pejuang Islam di Palestin, di seluruh dunia dan di bumi Malaysia ini akan diterima sebagai amalan yang cukup berharga di sisi Allah S.W.T. Bersama seruan Lailahaillallah dan berpadu dalam perjuangan yang satu.Teruskan berkorban bersama perjuangan Islam demi meraih cinta dan syurga Allah S.W.T.

Salam Pengorbanan...Salam Aidil Adha...

0 comments: